SmartThings – Alexa vs. Google Assistant

SmartThings – Alexa vs. Google Assistant

SmartThings – Alexa vs. Google Assistant

Toate sistemele de asistenta au devenit o parte importanta din experientele PC si smartphone in ultimii ani, iar competitia acerba nu a fost decat o oportunitate pentru consumatori, avand in vedere ca toti producatorii se intrec sa aduca lucruri noi pe piata. Este bine stiut ca dintre toate aceste sisteme, cele mai populare raman doua: Google Assistant si Amazon Alexa.

Ambele sisteme au multe lucruri in comun in ceea ce priveste functionalitatile si capabilitatile. Se pot accesa prin simpla apasare a unui buton, au propriul sistem de operare, pot face cautari si accesari in browsere si au aplicatii sau optiuni pentru pagini cu informatii despre vreme, stiri, remindere si altele. Experienta de baza este, fara indoiala, foarte similara daca am compara Alexa si Google Assistant. Nesurprinzator, fiecare dintre cele doua functioneaza cel mai bine in propriul ecosistem, insa ambele sunt compatibile cu sistemul SmartThings. Atat Google Assistant, cat si Alexa pot fi folosite impreuna cu SmartThings pentru ca utilizatorul sa comunice mai bine cu casa sa inteligenta prin simple comenzi vocale.

Google Assistant si SmartThings

Pentru a fi conectat cu SmartThings, Google Assistant necesita o aplicatie Google Home sau un dispozitiv Android. Foarte multe dispozitive inteligente care functioneaza cu SmartThings si pot fi controlate cu Google Assistant necesita si un hub SmartThings. Google Assistant este un asistent personal inteligent care se angajeaza in conversatii cu utilizatorul pentru a indeplini diverse sarcini: raspunde la intrebari, porneste muzica, porneste televizorul pe canalul favorit, controleaza luminile, intrerupatoarele si termostatele, porneste dispozitive conectate la prize inteligente sau da startul anumitor rutine prestabilite – totul fara ca utilizatorul sa paraseasca confortul canapelei. Unul dintre marile plusuri ale folosirii Google Assistant cu SmartThings este faptul ca se pot adauga mai multe dispozitive Google Home sau Android in acelasi sistem. Atunci cand se folosesc mai multe dispozitive, va raspunde cel care este mai aproape si care a auzit comanda primul.

Amazon Alexa si SmartThings

SmartThings se poate conecta cu Amazon Echo, Echo Dot sau Amazon Tap. Alexa poate fi folosita pentru a controla sisteme de iluminat, becuri, intrerupatoare, incuietori, dimmere, termostate, dar si pentru a urma diverse rutine configurate cu SmartThings. Dupa ce Alexa si SmartThings au fost conectate, utilizatorul este gata sa foloseasca comenzile vocale pentru a controla dispozitivele SmartThings. Unele rutine nu vor functiona, daca au integrate dispozitive nesuportate de asistent.

Alegeti Alexa sau Google Assistant in functie de nevoile personale

Google Assistant este exceptional cand vine vorba de contextul general, aspect care nu prezinta un plus in cazul majoritatii aplicatiilor de tip asistent personal. Cu alti asistenti, comanda trebuie data explicit pentru a fi dusa la bun sfarsit, insa Google Assistant este foarte bun in a deduce nevoile utilizatorului, chiar daca acesta ii cere sa faca acelasi lucru in moduri complet diferite.

Alexa este, probabil, cel mai versatil asistent. Desi atunci cand este scos din cutie are doar setari basic, pot fi instalate altele aditionale, care ii vor mari functionalitatea considerabil. Toate acestea functioneaza perfect si ramane ca utilizatorul sa decida cate skill-uri sa aiba asistentul sau personal. In plus, Alexa exceleaza la acumularea de informatii de-a lungul conversatiilor cu utilizatorul, astfel incat sa indeplineasca sarcinile cat mai repede cu putinta. In ceea ce priveste functionalitatea, Alexa face mai mult decat majoritatea asistentilor, iar dispozitivele care suporta sistemul functioneaza de minune atunci cand sunt conectate prin SmartThings.

In concluzie, ambii asistenti vocali functioneaza de minune cu SmartThings, insa Google este mai potrivit pentru a raspunde intrebarilor utilizatorului si pentru a ii oferi acestuia informatii cu privire la ce se intampla in casa inteligenta, iar Alexa este potrivita pentru a indeplini diverse sarcini si pentru a duce la bun sfarsit task-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.