Noutati din lumea automatizarilor

Anul 2017 este un reper pentru domeniul automatizarii, aceasta fiind perioada in care au aparut foarte multe noutati pe piata, multumind astfel iubitorii de tehnologie. Tehnologia avansata a implementat automatizarea in multe domenii care pana nu demult erau controlate exclusiv de catre factorul uman. Daca automatizarea se va dezvolta la fel de mult ca in anul 2017 si in viitor, vom asista la un boom al productivitatii. Cand automatizarea inlocuieste un sistem mai vechi, totul se poate imbunatati mult mai rapid, iar acesta este unul dintre motivele pentru care 2017 are potentialul unui an reper in ceea ce priveste automatizarea.

Automatizarea caselor – care sunt cele mai noi produse de pe piata

Show-urile de profil din 2017 au reprezentat un portal fantastic in lumea viitorului caselor inteligente: hub-uri IoT, camere de supraveghere, inteligenta artificiala, algoritmi predictivi, monitoare de securitate activate prin comenzi vocale – totul indica faptul ca 2017 este anul noutatilor. Energie, viata, inovare – acestea sunt cuvintele care caracterizeaza cele mai noi produse din domeniul automatizarii:

  • B.One de la Blaze Automation

Acest dispozitiv este descris ca fiind primul skateboard din lume care poate fi folosit in casa. Producatorii sustin ca este cel mai avansat sistem de securitate pentru casele inteligente. Nu este greu de crezut, avand in vedere ca B.One foloseste un sistem inteligent de invatare prin care studiaza comportamentul utilizatorului si se adapteaza in functie de nevoile sale. De exemplu, poate invata singur ca utilizatorul sau prefera cafeaua cu lapte si zahar.

  • Woohoo de la Smartbeings

Whoohoo este un hub pentru casele inteligente. Ceea ce il face diferit, conform prezentarii, este ca integreaza recunoasterea faciala si este un sistem de automatizare cu cloud built in. Acest lucru poate insemna un minus pentru Woohoo, deoarece utilizatorul care il foloseste va trebui sa isi protejeze casa atat de intrusii propriu-zisi, cat si de cei virtuali.

  • Zmodo Pivot de la MeShare

Acest dispozitiv este o camera robotica si un asistent de securitate. Cu o camera de 1080p, un sistem de comunicatie si detectare a miscarii prin intermediul sistemului de rotatie la 360 de grade, Zmodo Pivot ar putea fi un ajutor de nadejde in casa inteligenta. Cei de la MeShare s-au gandit si la posibilitatile IoT in raport cu sistemul de securitate. Senzorii de usi si ferestre wireless vor trimite notificari direct utilizatorului atunci cand usile se ferestrele se inchid sau deschid.

  • TV-ul Smart Nvidia Shield

Este un sistem trei in unu – TV, gaming si automatizare pentru casa. In timp ce arata identic cu predecesorul sau, noul model a primit un nou creier: un procesor Tegra X1, care promite ca Nvidia Shield este de trei ori mai rapid decat produsele competitorilor. Un alt aspect este ca Shield suporta acum imagini 4K HDR – ceea ce inseamna ca privitul serialelor va deveni o placere si mai mare.

Acestea sunt doar cateva dintre sistemele de automatizare a casei nou aparute pe piata, care concureaza cu cei trei giganti: Google Home, Amazon Echo si Apple HomeKit. In ultimii ani, automatizarea casei s-a apropiat cat mai mult de inovare, iar 2017 este anul de succes din acest domeniu.

Această intrare a fost publicată în Noutati . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.