Introducere – Smart-Things pentru oricine!

A venit momentul in care orice idee legata de automatizari poate fi pusa in practica! Fie ca esti femeie sau barbat, tanar sau batran, iti aratam cum poti avea o casa de vis si chiar mai mult, totul la preturi accesibile!

De ce ai nevoie?

Totul se rezuma in 3 pasi:

  1. Orice automatizare incepe cu un centru de comanda (un singur centru de comanda este necesar). In acest pas este bine sa proiectam intregul sistem, chiar daca nu vor fi cumparate toate componentele. Pretul aici variaza intre 500 si 3000 RON, dar odata facut acest pas, costurile pentru restul sistemului sunt mult mai mici.
  2. La acest centru de comanda se conecteza toate dispozitivele auxiliare (senzori de miscare, senzori de temperatura, camere de securitate, control lumini, playere audio si video si multe altele). Pretul fiecarei componente a sistemului variaza intre 200 si 1000 RON (majoritatea nu depasesc 400 RON).
  3. Ultimul pas il reprezinta configurarea intregului ansamblu pentru a lucra impreuna. Toata aceasta configurare se bazeaza pe evenimente si scene. Aici intervine partea de instalare, pe care puteti sa o configurati dupa necesitati sau sa apelati la profesionisti, caz in care pretul difera in functie de intregul ansamblu (software, hardware, timp de lucru, deadline-uri).

 

Buget necesar?

Una dintre cele mai importante intrebari care urmeaza este legata de bugetul necesar. Pe scurt, totul se rezuma la dorintele fiecaruia, dar pentru a avea cateva repere, vom prezenta cateva tipuri de proiecte:

1. Sistem climatizare inteligent cu detectie automata a prezentei:

Totalul este in jur de 1000 RON. In cazul in care vi se pare o suma mare, haideti sa analizam impreuna costurile si eficienta acestui sistem.

De ce este eficient?

Pentru un apartament de 2 camere incalzit complet cu centrala de apartament intr-o luna cu temperaturi de pana la -20°C, in care intre orele 08-18 nu este nimeni acasa, valoarea facturii la gaze va scadea cu aproximativ 50%.

Sistemul va detecta in functie de pozitiile GPS ale membrilor familiei, daca cineva se afla in apartament. Daca nu este nimeni acasa, temperatura va fi mentinuta la o valoare predefinita (ex: 20°C). Altfel, cand unul dintre membrii familiei pleaca de la locul de munca sau se apropie de casa, sistemul va trece creste temperatura (ex: 24°C).

 

2. Sistem de irigatii inteligent

Totalul este in jur de 800 RON. In cazul in care vi se pare o suma mare, haideti sa analizam impreuna costurile si eficienta acestui sistem.

De ce este eficient?

Pentru comparatie, vom alege un programator electronic pentru irigatii la un pret mediu apropiat de pretul sistemului pe care il prezentam.

Diferenta intre acest sistem si programatorul electronic pentru irigatii este in primul rand faptul ca acesta poate fi controlat de oriunde. De-asemenea, acest sistem poate detecta daca afara ploua sau a plouat si cat de multa apa este necesara pentru gazon.

Mai mult, folosind un sistem conventional, daca necesarul de apa este foarte mare sau puterea pompei / hidroforului este la limita, automat veti scadea durata lor de viata, din cauza uzului excesiv.

Acest sistem modern, poate fi programat pentru a se opri si a reporni de mai multe ori la mai multe intervale, astfel incat pompa / hidroforul sa nu fie suprasolicitate.

 

In concluzie, sistemele prezentate vor avea intotdeauna avantaje asupra celor conventionale; daca nu neaparat din punct de vedere al costurilor, cel putin din punct de vedere al tehnologiei si a faptului ca in viitor, vor fi integrate din ce in ce mai multe sisteme ce va vor aduce mai aproape de a va implini dorintele si a va face viata mai usoara!

 

In curand, vom reveni cu prezentarile video ale acestor sisteme, pentru a arata cat de usor sunt de instalat si utilizat aceste sisteme, plus multe alte sisteme inteligente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.