26/09/2017

Impactul Pozitiv al Sistemelor Inteligente asupra Institutiilor de Invatamant

Sistemele de automatizare au acaparat toate domeniile, iar tehnologia IoT (Internet of Things), care conecteaza diverse dispozitive si senzori intr-o singura retea, este in continua dezvoltare. Exista deja case inteligente si spitale inteligente. De ce nu am implementa aceste sisteme si in scoli si clase inteligente? Un aspect important al unei scoli inteligente este nu numai faptul ca tehnologia adauga un plus de valoare structurii fizice si mediului de studiu, insa aceasta poate imbunatati chiar si sistemul educational propriu-zis.

 • Cum functioneaza sistemele inteligente intr-o institutie de invatamant?

  O scoala inteligenta are un „sistem nervos” computerizat, care asigura functionarea fara probleme a tuturor facilitatilor si implementeaza un sistem de invatare personalizat, la nivel inalt. Dispozitivele inteligente din institutia de invatamant trimit date si primesc instructiuni prin intermediul unei retele Wi-Fi. Scolile smart se pot bucura de o infrastructura care le permite sa se dezvolte, sa se adapteze si sa progreseze – elemente deosebit de importante in domeniul educational.

 • Beneficii imediate si posibilitati pentru viitor

  Intr-o institutie de invatamant inteligenta, prezenta elevilor sau a studentilor poate fi tinuta sub observatie in mod automat. De asemenea, profesorii vor putea sti mai repede si mai usor cat de mult au progresat elevii si cat de bine au inteles continutul lectiei, pentru ca testarile pot fi efectuate digital. In interiorul scolilor, calitatea aerului, temperatura si nivelul de umiditate sunt monitorizate constant si optimizate automat.

  In afara scolii, autobuzele scolare vor putea fi monitorizate. In cazul campusurilor universitare, iluminatul exterior poate fi optimizat in functie de nevoi, conditii meteo, nivelul de activitate si rutine prestabilite sau modele anticipate.

  In afara beneficiilor directe pentru sistemul educational si procesul de invatare, dispozitivele dintr-o scoala inteligenta au un impact pozitiv si pentru siguranta studentilor si a elevilor.

 • Investitie pentru viitor – costuri mai mici in prezent

  Unele dispozitive si sisteme inteligente pot fi implementate in institutii de invatamant si pentru a reduce consumul de energie electrica. De exemplu, termostatele inteligente pot fi programate sa opreasca sistemul de incalzire odata cu terminarea cursurilor si sa il reporneasca cu suficient timp inainte de sosirea elevilor in sala de clasa.

 • Investitie pentru viitor – Scoala SMART

  Sistemele automatizate pot fi folosite de orice fel de institutie de invatamant, de la gradinite, scoli generale, licee, universitati si pana la campusuri universitare.

  Acum aveti posibilitatea de a inchiria sau cumpara dispozitive si solutii inteligente care pot fi implementate intr-o institutie de invatamant – pentru ca viitorul inseamna tehnologie, iar elevii si studentii merita o investitie pentru viitor. Unele dintre cele mai utile dispozitive inteligente pentru o institutie de invatamant sunt: senzorii amplasati pe holuri, la intrari sau in salile de clasa, senzorii video, termostatele inteligente, ecranele inteligente, sistemele de iluminat inteligente si incuietorile inteligente – noi putem configura si implementa toate aceste sisteme in functie de nevoile institutiei de invatamant.

  Impreuna cu reprezentantii institutiei de invatamant vom gandi, cauta si gasi cele mai eficiente solutii pentru viitoarea scoala SMART. In functie de ce tip de sisteme vor fi alese, noi configuram si montam totul.